Verduurzaam je monument

Als overheid willen we met eigenaren en vrijwilligers samenwerken voor het behoud van ons cultureel erfgoed. Zo kun je een energiescan voor jouw monument laten uitvoeren.

We hebben een pagina over het verduurzamen van uw monument waar je meer informatie vindt.

Informatiemagazine voor monumenteigenaren

De huidige tijd vraagt om verduurzaming. De uitdaging is om aan deze vraag en andere ruimtelijke opgaven tegemoet te komen, zonder daarbij de identiteit van onze monumenten te verliezen. Verduurzamingswerkzaamheden staan soms op gespannen voet met de afspraken over en belangen van monumentenzorg. Je kunt meestal geen standaard verduurzamingspakket gebruiken voor je monument. Daarom informeren we je in dit magazine graag over maatwerkoplossingen. Met maatwerkoplossingen kun je in de meeste gevallen de waarde van jouw monument en haar prachtige details op een goede manier doorgeven aan toekomstige generaties.

Het informatiemagazine ‘Uw monument verduurzamen’ geeft je informatie, richtlijnen en een stappenplan over het verduurzamen van jouw monument. Omdat het verduurzamen van monumenten een vak apart is helpen we je ook graag op weg met een keukentafelgesprek.

Wilt u dit magazine ontvangen?

De magazines liggen bij de gemeentekantoren en bij Centrum Duurzaam Winterswijk. Ook kun je contact opnemen met jouw gemeente.

 

Magazine Erfgoed Oost Achterhoek over Monumenten Verduurzamen

Keukentafelgesprek

Wil je advies over de aanpak om jouw monument te verduurzamen? Vraag dan een gratis keukentafel gesprek aan met een specialist van Dijkoraad.