Jouw monument klaar voor de toekomst

Monumenten hebben bewezen dat ze wel even meegaan. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw monument ook voor volgende generaties aantrekkelijk blijft? Hoe bespaar je kosten en verhoog je tegelijkertijd het wooncomfort? Door te verduurzamen.

Als expert in de financiering van monumenten helpt het Restauratiefonds dat op een slimme manier aan te pakken. Het Restauratiefonds geeft je inzicht in verduurzamingsmogelijkheden, brengt je in contact met de juiste specialisten en verstrekt je een aantrekkelijke financiering om jouw monument stap voor stap slim te verduurzamen. Zodat ook jouw monument klaar is voor de toekomst.

Gebruik bijvoorbeeld de Zelfscan Duurzaam Monument om eenvoudig inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Deze online tool heeft het Restauratiefonds samen met De Groene Grachten ontwikkelt en hiermee kun je een eerste verkenning doen naar de verduurzamingsmogelijkheden. De volgende stap is een duurzaamheidsadvies op maat, zodat je jouw monument op een goede manier verduurzaamt met behoud van monumentale waarden. Het Restauratiefonds stelt een vergoeding beschikbaar voor een deel van de kosten van zo’n duurzaamheidsadvies bij duurzame monumentenadviseurs waarmee het fonds samenwerkt. Al deze adviseurs volgende de kwaliteitsrichtlijnen van de stichting ERM.

Meer informatie?