Treed in de fietssporen van Piet Mondriaan

Het landschap van Winterswijk is hét landschap van Piet Mondriaan. De vergezichten, het coulissenlandschap, de monumentale boerderijen; het buitengebied van het dorp in het oosten van de Achterhoek werd door de grootmeester veelvuldig vereeuwigd op het doek. Het resultaat van deze meesterwerken zijn vandaag de dag nog in ons museum te bewonderen, maar ook de plaatsen waar de schilderijen zijn gemaakt zijn terug te vinden. En jij kan deze plaatsen bezoeken. Ga per fiets op ontdekking en laat je terugvoeren door de tijd.

In de jaren dat Mondriaan in Winterswijk woonde nam hij vaak de fiets naar het buitengebied om de omgeving te tekenen en te schilderen. Ook tijdens zijn studententijd in Amsterdam keerde hij nog vaak terug om de vakantie bij zijn ouders door te brengen. Niet voor niets, want ook nu staat Winterswijk en omgeving bij fiets- en wandelliefhebbers hoog op het verlanglijstje om te ontdekken.

Op ontdekking

Met de Mondriaan Fietstocht kun je de grootmeester volgen in zijn fietssporen. Niet alleen fiets je door het schilderachtige landschap van Mondriaan, ook zijn langs de route 15 schilderijlijsten geplaatst. Door deze lijsten zijn de tekeningen en schilderijen die Mondriaan tijdens zijn fietstochtjes maken te vergelijken met de landschappen en dorpsgezichten van nu.

De route

Wil jij ook in de fietssporen van Mondriaan treden? Dat kan!
De Mondriaan Fietstocht is voor slechts €3,- te koop in onze museumwinkel (open van donderdag t/m zondag 11:00 tot 17:00) en bij de VVV Winterswijk.