Wandeling in Winterswijk met aandacht voor kunst en erfgoed

WINTERSWIJK - Boogie Woogie houdt op dinsdag 28 september, samen met partners in de kunst- en cultuursector, een wandeling langs mooie cultuur en erfgoedlocaties in de kern van Winterswijk. Bijzonder bij deze wandeling is dat er op elke plek een passende activiteit plaatsvindt.

Partners

Het initiatief is ontstaan door een samenwerking van zes belangrijke organisaties in het cultuurleven van Winterswijk; Villa Mondriaan, Wereld van Wenters (Vereniging Het Museum), Jacobskerk (beiaardier Wim Ruessink), Doopsgezinde kerk, gemeente Winterswijk (Vrijheidspark) en Boogie Woogie. Tijdens de wandeling worden alle locaties bezocht waarbij informatie wordt gegeven, muziek wordt gemaakt (o.a. Wim Ruessink op de beiaard en miniconcertje in concertzaal Boogie Woogie), aandacht is voor geschiedenis (monumenten in Vrijheidspark), gedichten (van Komrij naar Krosenbrink door Ria Olijslager bij Doopsgezinde Kerk), erfgoed (oude Bakkerij in Wereld van Wenters) en beeldende kunst (Villa Mondriaan).

 

Wandeling in groepen

De wandeling met activiteiten start om 10 uur en duurt tot circa 12.30 uur. Er wordt gewandeld in groepen van 5-7 personen. Hoewel de focus is gericht op ouderen is het goed mogelijk dat een oudere deelnemer wordt vergezeld door een jonger familielid, een mantelzorger of een zorgmedewerker. Zo kan er per groep een gemêleerd gezelschap ontstaan. De groepen worden begeleid door vrijwilligers.

 

Kader

Het project is onderdeel van Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek en Lang Leve Kunst Oost Achterhoek. Deze organisaties zetten zich in voor het versterken en zichtbaar maken van de culturele identiteit en leefbaarheid van de regio en het bevorderen van welzijn met als dragers cultuur, erfgoed en amateurkunst. Aanmelden Door het grote enthousiasme van de deelnemende organisaties is deelname gratis.

Belangstellenden moeten zich uiterlijk vrijdag 24 september opgeven bij Boogie Woogie.
E-mail: info-llkoa@boogiewoogie.nl
Telefoon: 0543 515 569