Uitnodiging - inspiratiebijeenkomst 'Een nieuwe tijd!'

Op woensdag 8 mei organiseert Erfgoed Gelderland de inspiratiebijeenkomst van het verhalenproject Stemmen van een nieuwe tijd. Dit is onderdeel van Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek. We zouden u graag bij dit project betrekken. U bent dan ook van harte uitgenodigd om in het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers deze inspirerende avond bij te wonen.

Een nieuwe tijd!
Het project is opgezet voor en door elf gemeenten in de Achterhoek. Doel is het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode dat deze regio bezit onder de aandacht te brengen. Het wordt een project waarin de verhalen en de tijdsgeest van deze periode centraal staan, maar waar ook de verbinding met het heden gezocht wordt. Verhalen van toen zijn inspiratie voor nu! Om verhalen uit deze periode vast te leggen wordt gebruik gemaakt van oral history. Tijdens Stemmen van een nieuwe tijd worden uit de hele Achterhoek lokale geschiedverhalen verzameld. Deze lokale verhalen vormen de basis van de Achterhoekse canon van de wederopbouw. We vragen inwoners, historische verenigingen en andere geïnteresseerden om hun ervaringen en kennis te delen.

Programma
De deuren van het Erfgoedcentrum staan vanaf 19.15 uur voor u open. Om 19.30 uur begint het programma. Joanne te Winkel zal Een nieuwe tijd! kort toelichten. Daarna willen we u graag inspireren. Ambassadrice van Een nieuwe tijd! Annegreet van Bergen (auteur Gouden jaren) zal komen vertellen over het leven tijdens de wederopbouwperiode. Na de pauze zal Jette Janssen (Erfgoed Gelderland) met u in gesprek treden over de mogelijkheden van oral history en lokale geschiedenis.

We vragen hierbij alle aanwezigen mee te denken over de inhoudelijke invulling van het project. Welke thema’s en verhalen uit uw regio mogen absoluut niet ontbreken? Welke plekken, gebeurtenissen en personen komen bij u op als u aan de Achterhoekse wederopbouwperiode denkt? We hebben uw hulp nodig bij het samenstellen van de canon en het verhalenproject!

Laat u inspireren – denk met ons mee – wordt ook een deelnemer van ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’.

Wij zouden het erg waarderen als u samen met ons op deze avond de start van dit bijzondere verhalenproject wilt komen vieren. Ook als u nog niet zoveel over de wederopbouwperiode weet, kunt u deze avond veel kennis en inspiratie opdoen. Een nieuwe tijd! maken we samen.

 

Bekijk hier de flyer ‘Een nieuwe Tijd’